De historie van de kapsalon

De historie van de kapsalon

De kapsalon is inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste snackmaaltijden in Nederland, vooral na een avondje stappen. Het gerecht, dat een combinatie is van friet, shoarma of kebab, gesmolten kaas, en een frisse laag van sla, komkommer en tomaat, afgemaakt met knoflooksaus en sambal, is een ware smaaksensatie. Vaak wordt het geserveerd in een aluminium bakje, wat bijdraagt aan de unieke ervaring. Bij snackbar Zwolle en vele andere snackbars in het land, is de kapsalon een vast item op het menu. Het gerecht staat bekend om zijn riante porties en is perfect voor die momenten waarop je echt trek hebt. De combinatie van hartige, knapperige en frisse elementen maakt de kapsalon tot een onweerstaanbare keuze voor velen.

Historie van de kapsalon in Nederland

De kapsalon zag voor het eerst het licht in Rotterdam, waar het rond 2003 werd uitgevonden door de eigenaar van een shoarmazaak. Het gerecht is vernoemd naar een kapsalon die naast de shoarmazaak gevestigd was. De eigenaar van de kapsalon, een vaste klant, vroeg om een combinatie van al zijn favoriete ingrediënten, wat resulteerde in dit inmiddels iconische gerecht. Sindsdien heeft de kapsalon een stormachtige opmars gemaakt in Nederland. Bijna elke snackbar, kebabzaak of grillroom biedt het tegenwoordig aan. Zelfs bij het hapjes bestellen Zwolle kom je het tegen. 

Thuis je eigen kapsalon maken

Het maken van een kapsalon thuis is verrassend eenvoudig en biedt ruimte voor creativiteit. Je begint met het bakken van friet, het liefst lekker knapperig. Vervolgens bak je shoarma of kebab naar keuze. Leg de friet in een ovenschaal, verdeel het vlees erover en bestrooi het royaal met geraspte kaas. Plaats het geheel even onder de grill totdat de kaas smelt. Voeg daarna een laag verse sla, komkommer en tomaten toe. Maak het af met een flinke scheut knoflooksaus en naar wens sambal. Zo creëer je een eigen versie van een kapsalon, misschien zelfs beter dan de hamburger Zwolle die je gewend bent.